De organisatie

AE Finance Solutions BV is in 2011 opgericht. Het bedrijf houdt zich bezig met het vinden van financiële oplossingen voor verduurzamingsopgaven. De organisatie richt zich op het creëren van financieringsoplossingen ten behoeve van het vergaand verduurzamen (BENG of NOM) van bestaande woningen, zowel voor individuele woningen als collectief georganiseerde woningen (waaronder VvE’s en woningcorporaties). AE Finance Solutions beschikt over een uitgebreid netwerk binnen de financiële instellingen en overheden, gemeenten, provincies, ministerie van BZK, RVO).

De rol binnen het samenwerkingsverband

Samen met diverse partijen is het Eemland financieringsmodel ontwikkeld. Bij de eerste projecten zoals de eerste 1000 woningen in Eemnes komen er vraagstukken op tafel waarover een uitspraak moet komen of ze wel of niet onder de gebouwgebonden financiering vallen. AE Finance Solutions adviseert over de eenmalige en periodieke kosten voor onderhoud, energieverbruik en vervanging in het model zijn meegenomen zodat de mensen precies kunnen zien wat zij maandelijks moeten betalen en sparen voor onderhoud en vervanging.

Over Ton van Erp

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in diverse functies bij diverse banken en (equipment) leasemaatschappijen is Ton van Erp per 2011 eigenaar van adviesbureau AE Finance Solutions B.V. De vele contacten bij woningcorporaties en diverse partijen uit de bouwwereld deden Ton beseffen dat deze sectoren meer behoefte aan financiële begeleiding nodig hebben bij het realiseren van duurzaam bouwen en renoveren.

AE Finance Solutions BV

Ton van Erp