Leidingwerk

De organisatie

Viega fungeert als systeemaanbieder. Dat wil zeggen dat alles uit één hand wordt geleverd: voorwand-, afvoer- én leidingtechniek. Producten die naadloos op elkaar aansluiten en in alle fasen van de bouwketen én voor de eindgebruiker geld besparen. Producten die herkenbaar zijn aan en erkend worden als kwaliteitsproducten. De naam Viega gaat dan ook veel verder dan producten. Boven alles staat de kennis van de markt, en de techniek. Wie, zoals Viega, die twee begrippen kan samenbrengen, is in staat om méér te zijn dan leverancier. Viega wil en kan de bouwketen ondersteunen bij het beheersen van kosten, het garanderen van veiligheid, het bieden van maximale betrouwbaarheid en het ontzien van het milieu. Hoe? Heel eenvoudig: door het bieden van slimme oplossingen.

De rol binnen het samenwerkingsverband

Voor het project 1000 woningen te Eemnes zal het Viega Smartpress leidingsysteem worden toegepast. Een leidingsysteem met druk geoptimaliseerde fittingen waardoor er minder drukverlies is en kleiner gedimensioneerd kan worden wat weer leidt tot lagere bouwkosten. De systeembuizen zijn af fabriek al geïsoleerd en de fittingen worden vervaardigd uit duurzaam RVS. Voor aanvang van de werkzaamheden berekenen wij welke materialen er nodig zijn en deze worden op maat geprefabriceerd door onze partner Van Walraven en Just in Time afgeleverd op de bouwplaats. De monteurs worden geschoold in de Viega Academy en op gezette tijden ondersteund op de bouwplaats. Geen ingewikkelde en vaak kostbare oplossingen, maar slim, praktisch en afgestemd op de wensen van de bewoner met een zo kort mogelijke montagetijd.

Over Carl Jan Jongen en Antonie van Renswoude

Carl Jan Jongen is managing director bij Viega. Antonie van Renswoude heeft de functie van accountmanager en is coördinator bij het 1000 woningen project. Zij werken graag in een omgeving van ‘het oprollen van de mouwen’, waarin visie, durf en vertrouwen de belangrijkste waarden zijn.

Viega Nederland BV
www.viega.nl

Carl Jan Jongen
Antonie van Renswoude