Isolatie

De organisatie

Mopac Systems (Modular Passive Construction Systems) bouwt woningsegmenten voor prefabwoningen op basis van een hybride vorm van houtskeletbouw waarbij de elementen onder een hoge druk en temperatuur met Biobased Foam® (BASF/Mopac polyurethaan schuim met een zo hoog mogelijke bio content) worden gevuld. De aansluitingen van de componenten worden dusdanig gedicht zodat warmteverliezen door kieren en naden uitgesloten zijn.

De rol binnen het samenwerkingsverband

Zero-Ready® en haar productiemethode wereldwijd gepatenteerd en gecertificeerd. Het is dé manier om tot een energieneutrale woning te komen. Met dit concept voldoet de woning aan de EPC-normen van 2021. De energie die nodig is om de ruimte te verwarmen wordt extreem geminimaliseerd en vervolgens met een minimum aan apparatuur en technieken tot nul herleid. Deze innovatieve en effectieve bouwoplossing is reeds wereldwijd gepatenteerd en grondig getest. Inmiddels zijn er fabrieken gepland in Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Polen, Bosnië, Spanje en Duitsland. Mopac Systems is klaar voor grootschalige woningrenovaties binnen het samenwerkingsverband van Klimaatmissie Nederland.

Over Dirk Arnauts

Op jonge leeftijd is hij een actieve rol binnen de bouwsector gaan vervullen. Uiteindelijk ontwikkelde dit zich van gezonde interesse, tot een succesvolle carrière. Dirk zette zijn eerste stappen in de professionele bouwwereld door met Duitse aannemers samen te werken voor Nederlandse klanten – hij kreeg snel de reputatie om kwalitatief hoogwaardige en goed geïsoleerde woningen te bouwen tegen een concurrerende prijs. Na een aantal renovatie- en verschillende vastgoed- projecten, was Dirk gedreven om zijn eigen prefab fabriek/ systeem te stichten. Dit hele proces leidde uiteindelijk tot de eerste fabriek van Mopac Systems / Zero Ready®, dat werd opgericht in Lommel, België.

Mopac Systems
www.mopacsystems.com
info@mopacsystems.com

Dirk Arnauts